Feldhaus

Slip opeka je tanka opeka koja se peče u različitim debljinama 9, 11, 14, 17 mm. Zbog te svoje male debljine pogodna je za upotrebu u interijerima te fasadama kao dodatak ETICS sistemu.

Sastav slip opeke je identičan punoj opeci, a funkcija im je jednaka, odnosno služi kao mehanička zaštita tj. tvrdi omotač fasade koji je štiti od mehaničkih i kemijskih oštećenja. Osim prirodnog i ljepog izgleda opeka na fasadi je dugoročno isplativ materijal budući da nema naknadnog održavanja. Ostale vrste fasada, npr. ETICS potrebno je redovito održavati odnosno prati ili ponovno bojati. Fasade sa opekom i nakon dugog niza godina izgledaju svježe jer se na njima zaprljanja ne vide već opeka dobiva patinu i dodatan šarm.

Felhaus Klinker je prvi u Europi počeo proizvoditi slip opeku i to još 80-ih godina prošlog stoljeća, te je postao lider u Europi po svojoj kvaliteti i širokom izboru modela. Feldhaus slip opeke su podjeljene u serije Classic, Sintra, Galena, Vascu, Accudo, Salina, Carbon, Abacco i Vario te broji preko 100 raznih modela.