Prednosti pečene podne opeke

Topao izgled

Pečena opeka je prirodni materijal za popločenja, proizvedena bez korištenja umjetnih materijala ili aditiva. Oblik i boja opeke imaju prirodan izgled i karakter. Popločavanje staza i površina sa podnom opekom se uvijek ljepo uklopi u okoliš.

Fleksibilnost i velika sloboda u dizajnu

Podna Vandersanden opeka je dostupna u formatima 205 x 50 x 85, 204 x 66 x 85 mm, tumbana ili ne tumbana, pljeskarena ili glatka u velikom izboru boja i tekstura. Za arhitekte sloboda izbora i dizajna je gotovo neograničena. Zbog različitih dostupnih formata podna opeka se može polagati u raznim uzorcima te se lako kombinira sa drugim materijalima.

Dug životni vijek/održivost

Podna opeka je otporna na habanje i trajat će stotinama godina. Podna opeka se može više puta koristiti (preslagivati) a pri tome zadržava svoju visoku kvalitetu. Iako je početna cijena podne opeke nešto viša od sličnih konkutentskih materijala, njena trajnost je daleko veća, pa je samim time u konačnici isplativija.

Trajnost boje

Podna opeka zadržava svoju originalnu boju kroz cijeli presjek i dobvia svoju boju kroz proces pečenja, pri čemu nisu korišteni nikakvi umjetni aditivi. Tokom godina, intenzitet boja podne opeke se čak pojačava što podnoj opeci daje atraktivnost i bezvremenski karakter.

Ekološka osvještenost

Zahvaljujući izdržljivosti i postojanosti boje, podne opeke se mogu ponovno koristiti. Proizvodnja podne opeke se izvodi u maksimalno odgovornom i prijateljskom odnosu prema okolišu (ponovno korištenje nalazišta gline).

Vađenje i ponovno korištenje

Podna opeka se jednostavno može izvaditi i ponovno koristiti na drugom mjestu.

Jednostavna za održavanje

Izbor prave vrste podne opeke za pokrivanje određene površine, u konačnici rezultira minimalnom potrebom za održavanjem. Podna opeka je otporna na elemente vode kao što je mraz i nije osjetljiva na razne kemikalije, ulje ili gorivo.

Otvoreno popločenje

Omogućuje dovoljno prozračivanje i protok vode u teren ispod popločenja te tako postaje idealna za kombinacija sa zelenim područjima.

Prednosti distancera

Sve Vandersanden opeke imaju ugrađene distancere, jedan od patentiranih detalja. Distanceri omogućuju da se opeke brzo instaliraju i to bez oštećenja budući da distanceri osiguravaju fugu od 3mm. Kod podne opeke oštećenja su svedena na minimum najviše zahvaljujući distancerima, što će automatski produžiti ugodan estetski izgled same opeke.

Vandersanden podne opeke se standardno isporučuju bez zaobljenih uglova. To omogućuje atraktivan izgled sa smanjenom prometnom bukom.

Na vaš zahtjev moguće je proizvesti i isporučiti i opeke sa zaobljenim uglovima.