Svijet opeke je centralno mjesto u Hrvatskoj za prodaju fasadne opeke i popratnih materijala. Pod brandom Svijet opeke izaberite jedan od preko 1000 modela opeka, izboru od preko 200 različitih nijansi. Naša tvrtka zastupa Belgijsku firmu Vandersanden za “ručno rađenu” opeku te Feldhaus klinker za klinker opeku. Cilj nam je pružiti maksimalnu uslugu sve od prodaje materijala pa do sistema “ključ u ruke”.

Opeke su materijal lagan za održavanje, otporan na visoke temperature kao i na mraz te pružaj mehaničku zaštitu vašoj fasadi. Osim zaštite i dugotrajnosti naše opeke, što vam jamči i garancija od čak 30 godina, vašem će domu donijeti vizualno atraktivan izgled te samim time i povećanu dodanu vrijednost.

Nostalgie je serija opeke koja ima izgled stare opeke/cigle, a dobiva se posebnim postupkom dodavanja kreča i tumbanja u stroju bi se oštetili uglovi, što pridonosi rustikalnom izgledu. Postoji čak 13 različitih modela stare opeke u seriji Nostalgie.

Od popratnih materijala možda je najbitnije kvalitetno fleksibilno ljepilo i fug masa. Masa za fugiranje dolazi u vrećama od 25 kg, a proizvodi se u dvadesetak osnovnih prirodnih nijansi. Kod fug mase za opeku postoji jedna bitna razlika u odnosu na fug masu za keramiku, a to je da fug masa za opeku ima krupniji agregat i sa njom se fugira na drugačiji način u odnosu na fugiranje keramike.

Za lijepljenje slip opeke u interijerima koristiti se posebno kvalitetno fleksibilno ljepilo, a za lijepljenje na fasadu odnosno na stiropor preporučamo posebno fleksibilno vodoodbojno ljepilo Strasser KM 80, koje se koristi i za bazene.

E board je panel stiropora sa utisnutim vodilicama koje pomažu kod ljepljenja slip opeke. E bord je cijeli sistem maksimalno pojednostavljen i prilagođen za uradi sam entuzijaste.

Signa paneli su najnoviji proizvod iz Vandersandena i nositelji su mnogih nagrada za svoju inovativnost. Radi se o panelu prešane kamene vune na koji je lijepljena fasadna slip opeka u bojama i formatima po izboru. Arhitekti sami dizajniraju svoje Signa panele koji se zatim izrađuju u Vandersandenu, te se kao gotov proizvod dostavljaju na gradilište. Signa paneli su idelan odabir ukoliko se različitim slaganjem opeke želi dobiti jedinstven izgled fasade.

Uz fasadnu opeku ili ciglu nudimo i podnu opeku proizvođača Vandersanden, o kojoj više možete saznati na našoj web stranici. Podna opeka Vandersanden radi se u tridesetak raznih modela i nijansi. Miješanjem više modela opeke moguće je dobiti potpuno nove serije.

Za sve dodatne informacije o fasadnoj ili podnoj opeci, cigli i popratnom materijalu stojimo vam na raspolaganju.