Röben

Röben

Röben je najveća privatna tvrtka za keramiku u Njemačkoj, a osim fasadne opeke bavi se proizvodnjom crijepa za krovove i podnih opeka za popločavanje vrtova.

Poduzeće Röben je osnovao August Lauw, poznat u Njemačkoj kao “kralj opeke”. Osnovao je 1855. godine prvu tvornicu za proizvodnju opeke na sjeveru Njemačke u gradiću Zetelu, a ubrzo za tim još jednu tvornicu također u Zetelu.

Wilhelm-Renke Röben je preuzeo kompaniju 1989. godine i on predstavlja petu generaciju vlasnika iz obitelji Röben. Pod njegovim vodstvom otvorena je tvornica opeke u USA te još jedna tvornica u Poljskoj. Röben je trenutno jedna od 5 najvećih američkih proizvođača opeke, dok je u Njemačkoj trenutno najveći proizvođač opeke u provatnom vlasništvu.

Prava opeka za svakog kupca

Kao dodatak tome Röben uvelike investira u sve svoje proizvodne pogone, posebno u nove proizvode, boje i nijanse. “Možemo svakom kupcu ponuditi proizvod koji traže”, rekao je Wilhelm-Renke Röben. “Arhitekt koji želi ostaviti svoj osobni trag na svojoj zgradi, stambeno udruženje, koje stavlja naglasak na vrijednost za novac i privatni graditelj-vlasnik koji projektira vlastiti dom iz snova.”