opeka1

vander1

Što je Signa?

Signa se sastoji od Rockpanela otpornog na vremenske prilike na koji se lijepe slip opeke po vašem ili našem dizajnu. Paneli su gotov proizvod i kao takvi su odmah spremni za korištenje. Na taj način možete dati vašem projektu jedinstven i moderan izgled.

Milioni mogućnosti

Signa znači … sloboda opeka. Čak i najzahtjevnije fasade mogu postati stvarnost. Vandersanden proizvodi ono što vi zamislite/dizajnirate. Na bazi 4 varijable moguće je izvesti milione uzoraka. Od dizajna do izvedbe: sretni smo da vam možemo pomoći sa savjetima.

Boja

Možete birati i kombinirati iz Vandersandenove ponude. Nudimo vam preko 150 modela, u 4 različite obrade površine:
ručno rađena opeka, formback, water-struck i serija stare opeke Nostalgie.

Format

Kao bazu možete koristiti neki od 5 Vandersanden formata:

  • M50 ± 190 x 90 x 50 mm
  • WF ± 210 x 100 x 50 mm
  • M65 ± 190 x 90 x 65 mm
  • DF ± 210 x 100 x 65 mm
  • NF ± 240 x 115 x 70 mm

Reljef

Puna opeka se može rezati na slipove različitih debljina. Možete birati ravnu ili dijagonalnu liniju rezanja. Štoviše, od jedne opeke moguće je iskoristiti više njenih dijelova. Uzorci nisu ograničeni samo jednom linijom rezanja. Kombinirajući nekoliko linija rezanja stvara se intenzivna kompozicija sa različitim reljefom punim karaktera.

opeka2

ciglice

Vez opeke

Standardni način zidanja/slaganja opeke je “zidarsi vez” gdje fuga idućeg reda dolazi na polovicu opeke prethodnog reda. Osim takvog, najčešće korištenog veza postoji još mnogo različitih načina slaganja opeke, a od poznatijih su Engleski vez, Brazilski vez te nepravilni tj. slobodni vez.

Kombinacije raznih vezova su također moguće. Horizontalni, vertikalni čak i dijagonalni vezovi su isto tako mogući. Sve to je izvedivo jer Signa nije zidana nego ljepljena, pa nudi veću slobodu.

Za dodatne tehničke informacije, upute za instalaciju i primjere možete skinuti Signa brošuru ili nas kontaktirati.