Vandersanden podna opeka – savršeno rješenje za popločavanje podnom opekom

Vandersanden ne proizvodi samo fasadnu opeku već i kvalitetnu čvrstu podnu opeku. Podne opeke su dostupne u puno boja, od raznih nijansi žute, narančaste i crvene pa sve do smeđe i crne. Ekstremno su izdržljive i trajne te se mogu jednostavno ponovno koristiti i preslagivati. Vandersanden podne opeke mogu se koristiti za sve vrste projekata, od trgova, parkirališta i pješačkih zona pa sve do dvorišnih puteljaka ili prilaza garažama.

Inteligentne podne opeke stvorene da traju

Vandersanden podne opeke dolaze standardno bez zaobljenih uglova. Rezultat toga je manje prometne buke te atraktivan pogled na ulicu. Vandersanden podna opeka dolazi standardno sa posebnim distancerima koji osiguravaju jednake razmake između opeka te minimaliziraju mogućnost oštećenja samih opeka. Kada se fuge napune odgovarajućim materijalom (najčešće kvarcni pijesak), kišnica jednostavno može otjecati kroz fuge.

Vandersanden podna opeka je ekološki materijal

Budući da podna opeka traje duže od prosječnog ljudskog vijeka, odabirom Vandersanden podnih obloga izabrali ste samoodrživost i očuvanje prirodnog okoliša. Vremenski uvjeti gotovo da i ne utječu na Vandersanden podne opeke. Tijekom vremena boja je postojana, a opeke se proizvode u energetski efikasnim tunelskim pećima. Vandersanden, kao ekološki osvještena kompanija dio energije dobiva iz vlastitih fotonaponskih panela te vjetroturbina dok višak topline iz peći koristi za grijanje ureda. Pri pečenju opeke koristi se prirodni plin, a prilikom pakiranja opeke vodi se briga o količini utrošenog materijala za pakiranje.

TIPOVI

Pjeskarene ili glatke?

Pjeksarena opeka je pečena sa tankim slojem pijeska. Površina pjeskarene opeke je lagano matirana. Površina nepjeskarene opeke je glatka. Takve opeke su posebno cijenjene zbog laganog sjaja. U kvaliteti nema razlike između ta dva tipa opeka, pa je odabir isključivo estetske prirode.

Tumbane ili ne tumbane opeke?

Nakon procesa proizvodnje, pljeskarene ili glatke opeke se tumbaju u posebnom stroju. Tokom tog postupka oštri uglovi se zaobljuju i opeke dobijaju potrošen, rustikalan izgled. Takve opeke daju poseban karakter vrtnim stazama ili terasama.