Svijet opeke je središče na Hrvaškem za prodajo fasadne opeke in ustreznih materialov. V Svijetu opeke izberite opeko med več kot 200 različnih odtenkov. Naše podjetje zastopa belgijsko podjetje Vandersanden za „ročno delane“ zidake, ter Feldhaus klinker za klinker zidake. Naš cilj je zagotoviti najboljšo storitev, vse od prodaje materiala do sistema „ključ v roke“.

Opeke so material, ki je enostaven za vzdrževanje, so odporne proti visokim temperaturam, mrazu, ter omogočajo mehanično zaščito za vašo fasado. Razen zaščite in dolgotrajnosti naših zidakov, kar vam zagotavlja tudi 30-letno jamstvo, vašem domu bo dala tudi privlačen videz, in s tem tudi večjo dodano vrednost. Razen fasadne opeke in zidakov, ponujamo tudi talno opeko – HUWA. O njej lahko preberete več na naši spletni strani. Talni zidak HUWA je na voljo v tridesetih odtenkih. Z mešanjem odtenkov lahko dobite popolnoma nove serije.

Nostalgie je serija opeke, ki ima videz starega zidaka. Dobi se s posebnim postopkom dodajanja apna in tumbanja v stroju, zaradi česar se poškodujejo vogali, in tako potem izgleda bolj rustikalna.

V seriji Nostalgie obbstaja celo 13 vrst starih zidakov. Najbolj pomembni dodatni material so kakovostno fleksibilno lepilo in fugirna masa. Fugirna masa se ponuja v pakiranju 25-kilogramskih vrečk. Obstaja okoli dvajset osnovnih naravnih odtenkov. Ko primerjamo fugirne mase za opeko in keramiko, obstaja ena pomembna razlika. Fugirna masa za opeko ima večji agregat, in z njo se fugira drugače v primerjavi z fugiranjem keramike.

Za lepljenje slip zidakov v notranjih prostorih je potrebno uporabljati kakovostvno fleksibilno lepilo. Za lepljenje na fasado, oziroma stiropor, priporočamo posebno fleksibilno nepremočljivo lepilo Strasser KM 80, ki se običajno uporablja tudi za bazene. E-board je panel stirora z vodilom, ki pomaga pri lepljenju slip opeke. Gre za celotni sistem, ki je zelo poenostavljen in prilagojen za neprofesionalne uporabnike. Signa panel je najnovejši izdelek iz Vandersandena. Dobil je veliko nagrad za svojo inovativnost. Gre za panel iz stisnjene kamene volne, na kateri je prilepljen zidak v različnih barvah in formatih. Arhitekti sami dizajnirajo svoje Signa panele, ki se potem izdelujejo v Vandersandenu, in se kot končni izdelek dostavljajo na gradbišče zaradi namestitve.

Za vse dodatne informacije o fasadni opeki, zidaku, ali dodatnemu materialu smo vam na razpolago.