POČETNA MODELI PUNA OPEKA SLIP OPEKA ZERO OPEKA POSEBNA OPEKA SIGNA PANELI

bojee

Vandersanden

Vandersanden je Belgijski proizvođač “ručno rađenih” fasadnih opeka i sa svojih 5 tvornica te tradicijom koja seže od 1925 g. najveći je nezavisni proizvođač “ručno rađene” fasadne opeke u Europi. Vandersanden proizvodi pune fasadne cigle, slip opeku, podnu opeku, Zero opeku (bez efekta fuge), opeku raznih oblika i dimenzija te kreativna fasadna rešenja kao što su SIGNA paneli.

Zašto fasadna opeka?

Fasadna opeka je topao, stilski i prirodan proizvod. Taj ekološki građevinski materijal također traje puno vremena. Jako puno vremena, više od 100 godina da bi bili iskreni. Za razliku od puno drugih fasada fasada sa opekom je jednostavna za korištenje i održavanje koje praktički nije ni potrebno. Tako da nije čudno što mi jako volimo opeku.

Ali to nije sve. Ručno rađene opeke:

– mogu izdržati veliki pritisak i otporne su na mraz

– nema isoljavanja

– ne skupljaju i ne šire se usljed promjena temperature.

– sačuvati će vaš dom ugodno toplim

– dolaze u dizajnima da zadovolje svačiji ukus i stil, što ćete i sami otkriti ako se zadržite na našoj web stranici.

4 vrste Vandersanden opeke

Vandersanden opeke možemo podijeliti na 4 osnovne vrste po izgledu površinske obrade. Tekstura opeke daje vašem projektu poseban izgled i karakter. Površina opeke ovisi o načinu kako je i kojom tehnikom opeka proizvedena.

oop1

1. “ RUČNO RAĐENA OPEKA ”

Najčešći i najpoznatiji izgled opeke. Ovaj proces se u novije vrijeme izvodi pomoću mašina koje imitiraju stari ručni način proizvodnje opeke.

Način proizvodnje

Kugla gline se rola po sloju pijeska i stavlja u četvrtasti kalup. Nakon pečenja opeka ima karakterističan rustikalni izgled zbog pijeska koji ispadne dok glina pečenjem otvrdne i postaje opeka.

Efekt

Takva obrada površine daje boji opeke veću dubinu i stil. Kanali i grebeni tvore fine linije sjena zbog efekta svijetla.

oop2

2. STOCK OPEKA

Ovaj proces sje dosta sličan kao proces proizvodnje “ RUČNO RAĐENE OPEKE ”

Način proizvodnje

Kugla gline se utiskuje u kvadratni kalup u kojem se nalazi pijesak. Nataj način se ne stvara reljefna površina.

Efekt

Glatka površina opeke sa sa jednakim efektom pijeska po cijeloj opeci. Opeka je glatko oblikovana.

oop3

3. WATERSTRUCK

Jedinstvena tehnika obrade površine u kojoj samo ime asocira na korištenje vode.

Način proizvodnje

Kugla gline se ne rola po sloju pijeska nego se stavlja u kvadratni kalup koji se prethodno poprska vodom. Na taj način se sirova nepečena opeka može izvaditi iz kalupa.

Efekt

Mala količina akumuliranog zraka između kugle gline i stjenki kalupa stvaraju laganu teksturu na površini. Opeka je relativno glatka i ima manje reljefa.

oop4

4. NOSTALGIE

Patentirani način proizvodnje Vandersndena.

Način proizvodnje

U principu to je dodatna obrada prvog tipa “ručno rađene opeke” . nakon procesa sušenja, sirova opeka dobija dodatne pigmente na vidljivoj strani te se kantanjem namjerno oštećuje te na taj način dobija stari izgled. Velika prednost je da se na ta tehnika koristi prije pečenja opeke, što je razlog zašto ima iste garancije kvalitete ( CE, Benor, etc. ) kao i klasično pečena opeka.

Efekt

Mala količina akumuliranog zraka između kugle gline i stjenki kalupa stvaraju laganu teksturu na površini. Opeka je relativno glatka i ima manje reljefa.